Branko Grčić i Walter Deffaa o pripremama RH za EU fondove

Slika /arhiva/SLIKE/Grcic-Deffa-12122012-2.jpg

O pripremama Republike Hrvatske za korištenje sredstava iz EU fondova, u srijedu su razgovarali ravnatelj Opće uprave Europske komisije za regionalnu politiku Walter Deffaa i potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić i ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović.
 

O pripremama Republike Hrvatske za korištenje sredstava iz EU fondova, u srijedu su razgovarali ravnatelj Opće uprave Europske komisije za regionalnu politiku Walter Deffaa  i potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić,  ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić i ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović.

Iduća godina u kojoj Republika Hrvatska postaje članicom EU, važna je i za Bruxelles i za Zagreb. Apsorpcija EU fondova apsolutni je prioritet Vlade, a na ostvarenju tog strateškog cilja uspostavljaju se mehanizmi kontrole, koordinacije i jačanja  administrativnih kapaciteta na pripremi projekata financiranih iz EU fondova. Uz angažiranje domaćih stručnjaka, među kojima će biti i 232 novozaposlenih, Hrvatska će u što boljoj pripremi projekata  koristiti iskustva drugih zemalja članica, znanja financijskih institucija poput Svjetske banke,  Europske banke za obnovu i razvitak, Europske investicijski banke i drugih, a i u Europskoj komisiji spremni su pružiti potrebnu pomoć.

Ravnatelj Opće uprave Deffaa je izdvojio važnost strateškog pristupa korištenju sredstava iz strukturnih i Kohezijskog fonda te potrebu za mobilizacijom cijele države u ostvarivanju što boljih rezultata.

Potpredsjednik Grčić je naglasio spremnost  i odlučnost Vlade Republike Hrvatske u provođenju reformi koje stvaraju preduvjet optimalne apsorpcije sredstava iz EU fondova te prezentirao aktivnosti Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u tom segmentu.

Galerija:
 


Pisane vijesti