Grčić: rebalans ovogodišnjeg i prijedlog proračuna za 2014. ovaj tjedan na Vladi

Hina


ZAGREB, 13. studenog 2013. (Hina) - Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić potvrdio je danas da će se na ovotjednoj sjednici Vlade raspravljati o rebalansu ovogodišnjeg proračuna, kao i o prijedlogu proračuna za 2014. godinu.

"Uži kabinet će raspravljati o rebalansu i idemo na Vladu, nemamo više vremena. I rebalans i novi proračun moraju ići u proceduru, krajnje je vrijeme", izjavio je Grčić odgovarajući na pitanja novinara nakon konferencije Hrvatske narodne banke "Švicarski model - hrvatske mogućnosti".

Na upit donosi li rebalans proračuna za ovu godinu neke nove uštede, odnosno neke posve nove promjene, Grčić je kazao da će "ušteda biti, ali nečeg sasvim novog, za što već niste čuli, definitivno neće". "Sve ste već čuli i znat ćete sve za dva dana", zaključio je Grčić.

Rebalans ovogodišnjeg proračuna već je u nekoliko navrata najavljivao ministar financija Slavko Linić, koji je kao glavne razloge rebalansa navodio sanaciju dugova zdravstva u iznosu od 3,3 milijarde kuna te određena prekoračenja za plaće u obrazovanju i policiji i više troškove za mirovine uslijed njihovog usklađenja. 
 


Vijesti iz medija