Grčić pozvao poduzetnike da se natječu za sredstva iz EU fondova

Slika /slike/Vijesti/Grcic_Maras_poslovni_uzlet.jpg

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU-a Branko Grčić pozvao je poduzetnike da u što većoj mjeri za svoje projekte konkuriraju za sredstva iz fondova Europske unije.

"Isplati se potruditi, tko je god dobio europski novac jako je zadovoljan", rekao je Grčić na konferenciji "Poslovni uzlet Grada Jastrebarskog".

Okupljenim poduzetnicima Grčić je kazao kako zna da je procedura dolaska do EU-ovih sredstava komplicirana i zahtjevna te da zna potrajati, ali se upornima i te kako isplati.

"Bespovratna sredstva sjajna su prilika", ustvrdio je.

Grčić je i danas, kao i nekoliko puta proteklih dana, ponovio da su, uz opće uređenje države i društva u desetgodišnjem pregovaračkom procesu za ulazak u EU, najveće koristi od članstva rast izvoza, izravnih stranih ulaganja i mogućnosti korištenja EU-ovih fondova.

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras dometnuo je kako je rast izvoza posebno zamjetan kod malih i srednjih poduzetnika, što povezuje s Vladinom orijentacijom poticanja perspektivnih.

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina očekuje pak dobar odaziv na programe ruralnog razvoja, s 2,4 milijarde eura koji su na raspolaganju poljoprivredi u nadernih sedam godina, dok ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović priliku vidi u ulaganjima u održivo gospodarstvo.

Prema njegovim riječima, u zadnje tri godine takva su ulaganja u Hrvatskoj otvorila 11 tisuća "zelenih" radnih mjesta.


Tekst: Hina
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL

Pisane vijesti | EU fondovi