Financijske potpore Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u 2013. za projekte 26 otočnih udruga

Slika /arhiva/SLIKE/pak-otoci.jpg

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić donio je Odluku o ostvarivanju prava na financijske potpore u okviru raspoloživih sredstava Državnog proračuna za 2013. godinu na poziciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.
 

Nakon provedenog natječaja i ocjene Stručne radne skupine, odabrano je 26 udruga za čije projekte je raspodijeljeno 352 tisuće kuna. Inače, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije zaprimilo je prijave ukupno 55 otočnih udruga, s 56 projekata na natječaj za ostvarivanje prava na financijske potpore u 2013. godini.
 

Od ukupno osiguranih 365 tisuća kuna u proračunu za potpore otočnim udrugama, primjenom modela decentralizacije „Zakladi za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva“ iz Pule i Zakladi „Kajo Dadić“ iz Splita isplaćeno je 12.775 kuna temeljem Ugovora o poslovnoj suradnji u području provedbe „Natječaja za prijavu projekata udruga za ostvarivanje prava na financijske potpore u okviru raspoloživih sredstva Državnog proračuna za 2013. godinu na poziciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije“.

Dodijeljene potpore u 2013. objavljene su na internetskim stranicama www.mrrfeu.hr , a ugovori se potpisuju u roku 30 dana od objavljenih rezultata.


 

 


Pisane vijesti

Dokumenti