EU sredstvima izgrađena i opremljena poduzetnička zona u Lekeniku

  • Slika /slike/Vijesti/DS Lekenik 30/DS Lekenik_30_9_2016_1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministar Tolušić: „Završetak ovog projekta označava početak održivog razvoja Lekenika i Županije.“

U petak 30. rujna 2016. godine u SOS Dječjem selu Lekenik održana je završna konferencija projekta „Poduzetnička zona Marof Lekenik – pokretač lokalnog razvoja“. Ukupna vrijednost ovoga uspješno provedenog projekta iznosi 32.608.320,66 kuna, od čega je čak 30.778.993,87 kuna sufinancirano sredstvima Europske unije.

Završetkom infrastrukturnih radova u okviru ovoga projekta, Općina Lekenik dobila je nove prometnice u poduzetničkoj zoni, vodoopskrbnu mrežu, sustav odvodnje sanitarnih otpadnih i oborinskih voda, elektrokomunikacijsku mrežu, mrežu javne rasvjete i četiri transformatorske stanice.

Uzimajući u obzir blizinu zračne luke, željeznice i auto ceste, očekuje se dolazak novih investitora i povećanje broja gospodarskih subjekata te otvaranje prijeko potrebnih radnih mjesta za lokalno stanovništvo.

Svečanom događaju prisustvovao je i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić: „Općina Lekenik omogućila je malim i srednjim poduzetnicima uređenu i opremljenu poduzetničku zonu na atraktivnoj lokaciji i tako stvara povoljno investicijsko okruženje na lokalnoj i regionalno razini. Poduzetnici će to znati iskoristiti i završetak ovog projekta označava početak održivog razvoja Lekenika i Sisačko-moslavačke županije“.
 
Svim sudionicima konferencije predstavljene su provedene aktivnosti i ostvareni rezultati u okviru projekta te značaj razvoja poslovne infrastrukture za gospodarski razvoj Općine Lekenik i šireg okruženja.

Pisane vijesti