Dodijeljeni ugovori iz programa Ministarstva za područje Dalmatinske zagore

  • Slika /slike/Vijesti/2023/Novo/e7b07cad-beff-49be-8b25-0825d9240bc6.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ugovore iz Programa gospodarske i društvene revitalizacije Dalmatinske zagore i Programa održivog razvoja lokalne zajednice, u Trilju je uručio ministar Šime Erlić.

Kroz 38 ugovora ukupne vrijednosti 3,4 milijuna eura provest će se projekti iz Programa podrške gospodarskoj i društvenoj revitalizaciji Dalmatinske zagore i Programa održivog razvoja lokalne zajednice.
Riječ je o vrijednim infrastrukturnim projektima kojima će se rekonstruirati lokalne ceste, dijelovi odvodnje, pješačke staze, modernizirati javna rasvjeta, izgraditi vrtići i realizirati brojni drugi projekti od vitalnog značaja za stanovništvo.
 
„Veseli me vidjeti ovakav elan svih vas prisutnih gradonačelnika i načelnika koji predano radite na tome da se područje Dalmatinske zagore revitalizira. Upravo ovakvi projekti koje ste pripremili doprinose revitalizaciji, ne samo gospodarskoj i društvenoj, već i demografskoj, što je u posebnom fokusu Vlade. Mi smo tu da vas podržimo i nastavit ćemo to činiti i dalje“, kazao je ministar Erlić.
 
Gradonačelnik Trilja Ivan Bugarin istaknuo je projekt u svome gradu koji će bitno doprinijeti unaprjeđenju kvalitete života, posebice mladih.
„Financiranje centralne sportske zgrade na igralištu ŠRC Luke, koje ostvarujemo uz pomoć danas dodijeljenog ugovora, čini nas izrazito sretnima i ponosnima te moram uime svih građana zahvaliti ministru Erliću i stručnim službama u Ministarstvu. Hvala vam što ste prepoznali naše potrebe i što će, zahvaljujući programu Ministarstva, mnogi mladi ovdje imati kvalitetan sadržaj“, kazao je gradonačelnik Bugarin.
 
Ugovori su dodijeljeni gradovima Trilju, Vrgorcu, Sinju, Drnišu, Imotskom i Vrlici, te općinama Podbablju, Cisti Provo, Lećevici, Otoku, Muću, Runovićima, Primorskom Dolcu, Zmijavcima, Promini, Erveniku, Kistanju, Unešiću, Dicmu, Prgometu, Lovreću, Šestanovcu, Zagvozdu, Lokvičićima, Runovićima, Prološcu i Hrvacama. Jedan ugovor dobila je i Splitsko-dalmatinska županija za projekt sanacije krovišta školske sportske dvorane u Imotskom.

Pisane vijesti