Dodijeljeni ugovori iz Programa gospodarske i društvene revitalizacije Like

  • Slika /slike/Vijesti/2023/Novo/VRH_2852-01.jpeg
  • Slika
  • Slika

17 ugovora dodijeljeno je u Gospiću jedinicama lokalne i područne samouprave.

Njima će se financirati izgradnja ili dogradnja društvene, komunalne i poslovne infrastrukture na području Ličko-senjske županije.
Ugovore u ukupnoj vrijednosti od 3,8 milijuna eura, u nazočnosti predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i potpredsjednice Anje Šimprage, dodijelio je ministar Šime Erlić.

"Potpisivanje niza ugovora koji se odnose na ulaganja u škole, tržnice, društvenu i javnu komunalnu infrastrukturu, u koju su uključeni gotovo svi gradovi i općine u Ličko-senjskoj županiji, primjer je odlične suradnje Vlade i jedinica lokalne samouprave", istaknuo je premijer.

Ministar Erlić naglasio je kako Program Lika nema jednokratni karakter, već će biti trajna razvojna poluga za rast i razvoj Like, i to svih gradova i općina Ličko-senjske županije i Općine Gračac, koja je u susjednoj Zadarskoj županiji.
Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije utrostručilo je sredstva za područja s većim razvojnim potrebama, za projekte na potpomognutim područjima, te je sada ukupni iznos 60 milijuna eura.

Potpredsjednica Vlade Anja Šimpraga pohvalila je takav rad Vlade, jer se njime, kako je rekla, želi razviti svaki kraj naše zemlje, te je svima poželjela sreću u provođenju projekata.

Župan Ernest Petry u ime svih korisnika u Ličko-senjskoj županiji zahvalio je na 3,8 milijuna eura vrijednim ugovorima, ali i za dva projekta vrijedna 300 tisuća eura u Gračacu.



 

Pisane vijesti