Ciklus info dana "Mogućnosti za poduzetnike iz Programa za konkurentnost i inovacije (CIP) Europske unije i FP7 programa" u šest hrvatskih gradova

Slika /arhiva/SLIKE/cip-fp7.jpg
U suorganizaciji Ministarstva poduzetništva i obrta te Hrvatske gospodarske komore - Europske poduzetničke mreže Hrvatska i Županijskih komora održat će se ciklus regionalnih informativnih seminara za poduzetnike na kojima će biti predstavljeni uvjeti ovogodišnjeg CIP Eko inovacije natječaja te mogućnosti sudjelovanja poduzetnika u Sedmom okvirnom programu za istraživanje, tehnološki razvoj i demonstracijske aktivnosti - FP7 .

CIP je program Europske unije usmjeren održivom razvoju inovativnog malog i srednjeg poduzetništva, usklađen s politikom zaštite okoliša, korištenjem obnovljivih izvora energije, uz mogućnost lakšeg pristupa financijskim oblicima pomoći i učenja na primjerima najbolje prakse. Eko-inovacije, inicijativa koja se provodi u okviru Programa Unije CIP, pruža financijsku potporu inovacijskim aktivnostima koje rezultiraju ili čiji je cilj bitno poboljšanje zaštite okoliša. Eko-inovacije uključuju nove proizvodne procese, nove proizvode ili usluge te nove metode poslovanja i upravljanja, čije će korištenje ili provedba spriječiti ili znatno smanjiti rizike za okoliš, zagađenje i sve druge negativne posljedice uporabe resursa tijekom životnog ciklusa srodnih aktivnosti. 08. svibnja 2012. otvoren je ovogodišnji CIP Eko inovacije natječaj ukupne vrijednosti  34,8 milijuna eura. Krajnji rok za prijavu projektnih prijedloga je 06. rujna 2012. u 17,00 sati.

U okviru Sedmog okvirnog programa za istraživanje, tehnološki razvoj i demonstracijske aktivnosti - FP7 na godišnjoj razini provodi se natječaj „Istraživanja u korist malih i srednjih poduzeća“ čije će uvjete i kriterije predstaviti nacionalna kontakt točka pri Hrvatskom institutu za tehnologiju.

Raspored radionica, prijavnice i programe događanja možete pronaći na sljedećim poveznicama:

01.06.2012 – Koprivnica

04.06.2012 - Osijek

05.06.2012 - Zadar

06.06.2012 - Split

11.06.2012 - Rijeka

12.06.2012 - Pula

 


Najave