Ericsson Nikola Tesla primjer je uspješne Hrvatske

Slika /arhiva/SLIKE/Nikola Tesla_27_11_2014.jpg
Kompanija Ericsson Nikola Tesla obilježila je u četvrtak 65. obljetnicu, a svečanosti su prisustvovali i predsjednik Republike Ivo Josipović, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić, ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš i ministar znanosti obrazovanja i sporta Vedran Mornar.
 
Predsjednica kompanije Gordana Kovačević tom je prigodom istaknula da samo kompanija koja se stalno mijenja i gleda naprijed može trajati i opstati te ostaviti vidljiv trag. Istaknula je i kako prilike postoje, ali treba ih znati iskoristit. "Biti, trajati i opstati u tako zahtjevnom okruženju, tako dugo te ostaviti vidljiv trag može samo kompanija koja se stalno mijenja i gleda naprijed", kazala je Kovačević.
 
Predsjednik Josipović u svom je obraćanju naglasio kako Ericsson Nikola Tesla posebno odskače u ovom vremenu nepovoljne ekonomske klime i primjer je uspješne Hrvatske. Predsjednik Josipović poručio je kako primjer ove kompanije ulijeva nadu i optimizam da možemo bolje i da Hrvatska ima dobru perspektivu.
 
Podsjetio je da je ta tvrtka jedan od najvećih hrvatskih izvoznika, pa tako i izvoznika znanja. Također, kompanija je uvijek bila lokalni lider svjestan važnosti istraživanja i razvoja, mogu se pohvaliti istraživačkim centrima u Zagrebu i Splitu, kompanija su koja pridonosi sprječavanju odljeva mozgova, primjer su uspješne suradnje s obrazovnom i znanstvenom zajednicom.
 
Istaknuo je kako smo svjedoci ubrzanog tempa razvoja koje diktira razvoj i širenje ICT tehnologija, promjene treba prihvatiti i truditi se ići u korak s njima, ako želimo postati relevantni u današnjim dinamičnim vremenima. To se odnosi na sve, na industrijske sektore, državnu administraciju i građane, rekao je predsjednik Josipović.
 
Ericsson Nikola Tesla je u sklopu obilježavanja 65 godina uspješnog i društveno odgovornog poslovanja donirao milijun kuna za obnovu zdravstvene ambulante koju je potpuno uništila proljetna poplava u Gunji.

(Hina)
 


Pisane vijesti