9,5 milijuna kuna za poboljšanje uvjeta primarne zdravstvene zaštite u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Slika /slike/Vijesti/Vinkovci_zdravstvo_100417.JPG

U ponedjeljak, 10. travnja 2017. godine, u Vinkovcima je potpisan ugovor o sufinanciranju projekta za poboljšanje uvjeta za pružanje primarne zdravstvene zaštite u Vukovarsko-srijemskoj županiji u iznosu od 9,5 milijuna kuna, od čega je ukupno 8,1 milijuna kuna bespovratnih sredstava financiranih iz fondova Europske unije.

 

Ukupan raspoloživi iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru Poziva ”Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti s naglaskom na udaljena i deprivirana područja kroz ulaganja u potrebe pružatelja usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini”, koji će se provoditi u 18 prihvatljivih županija, iznosi 171 800 000 kuna.

Ugovor su potpisali ministrica regionalnoga razvoja Gabrijela Žalac, župan Vukovarsko-srijemske županija Božo Galić te ravnatelj Središne agencije za financiranje i ugovaranje Tomislav Petric. Uz potpisnike, svečanosti potpisivanja nazočili su i predstavnici partnera na projektu, Dom zdravlja Vinkovci, Dom zdravlja Vukovar i Dom zdravlja Županja, koji će biti obuhvaćeni spomenutim ulaganjima.

”Svrha ovog Javnog poziva je poboljšanje pristupa kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti na primarnoj razini, prije svega u izoliranim i depriviranim područjima, čime će se smanjiti broj upućivanja pružatelja primarne zdravstvene zaštite u bolnice u tim područjima za najmanje 15 % jer će se na razini primarne zdravstvene zaštite omogućiti više dijagnostičkih i terapeutskih postupaka. Iznimno mi je drago što će se ovim projektom, ulaganja u infrastrukturu i opremanje medicinskom opremom usmjeriti na proširenje i razvoj novih usluga za ukupno 183 000 korisnika koji gravitiraju ka tri doma zdravlja, a koje do sada nisu bile dostupne.”, istaknula je ministrica Gabrijela Žalac.

Pisane vijesti