56 milijuna kuna za Virovitičko - podravsku županiju

  • Slika /slike/Vijesti/2020/Prosinac/Suhopolje/IMG_6006.jpg
  • Slika
  • Slika

Danas je u Suhopolju svečano potpisan Ugovor za projekt „Centar za kulturu zdravlja – dvorac Janković Cabuna“.

Riječ je o projektu kojim će se obnoviti dvorac Janković u Cabuni kako bi se stvorili preduvjeti za unapređenje upravljanja kulturnom baštinom na području Virovitičko-podravske županije.
 
Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak u svome je obraćanju naglasila kako je ovo četvrti ugovor za revitalizaciju kulturne baštine na području Virovitičko-podravske županije.
 
„Kulturna baština jedna je od važnijih okosnica daljnjeg turističkog razvoja. Vi ste među prvim županijama koje su prepoznale potencijal u revitalizaciji svoje baštine“, kazala je ministrica Tramišak.
 
Ministrica Tramišak ukazala je na važnost obnove kulturne baštine naglasivši da je upravo ona okosnica vizije razvoja Republike Hrvatske.
 
„Vrlo je važno nadograđivati kulturnu baštinu novim sadržajima, novom opremom ali i razvijati sve ostale pokretne sadržaje. Sigurna sam da ćete staviti ove projekte u kvalitetnu funkciju daljnjeg razvoja vašeg gospodarstva, kako vaših općina tako i za razvoj cijele Virovitičko-podravske županije“, zaključila je ministrica.
 
Ovim vrijednim projektom razvijat će se aktivnosti koje u integriranom programu potiču razvoj i promociju tradicije, kulture, zdravog načina života i stvaranje destinacije poželjne za život i razvoj kontinentalnog turizma.
 
Župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović iskazao je zadovoljstvo potpisanim ugovorom koji će omogućiti obnavljanje četvrtog dvorca na području Virovitičko-podravske županije, u krugu od samo 20 kilometara.
 
„Upravo na tim dvorcima i ostalim bogatstva, mislim da je budućnost naše županije, a samim time kompletan razvoj gospodarstva i nova zapošljavanja“, izjavio je župan Andrović pojasnivši kako je osmišljena nova plemićka ruta.
 
„Već sada smo osmislili novu plemićku rutu kroz cijelu županiju i nadam se da ćemo na tome graditi budućnost turizma naše županije“, izjavio je virovitičko-podravski župan.
 
Ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU Tomislav Petric pohvalio je kako su kapaciteti Virovitičko-podravske županije na visokoj razini.
 
„Ovo je deseti ugovor koji Agencija potpisuje zajedno sa Virovitičko-podravsko županijom kroz različite resore“, rekao je ravnatelj Petric.
 
Ravnatelj Petric osvrnuo se na suradnju Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU.
 
„Napomenuo bih da smo od kad je ministrica Tramišak došla na čelo Ministarstva puno stvari promijenili s kojima smo se borili u zadnjih nekoliko godina i stvari koje mijenjamo su većinom vezane uz provedbe i realizaciju projekata koji će svima olakšati povlačenje sredstava i provedbu projekata“, zaključio je Petric.  
 
 

Pisane vijesti