Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije prof. dr. sc. Branko Grčić prisustvovat će svečanosti obilježavanja završetka radova na projektu obnove dionice željezničke pruge Vinkovci-Tovarnik-državna granica

19. siječnja 2012. (četvrtak) u 15 sati 
na željezničkom kolodvoru Vinkovci,
 
Prigodnim govorima će se obratiti g. Branko Grčić, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU, g. Zlatko Komadina, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture i Nj. E.  Paul Vandoren, šef Delegacije EU u RH.
 
Projekt je proveden kroz tri ugovora u visini od 59,5 milijuna eura koji su financirani sredstvima državnog proračuna RH i bespovratnim sredstvima Europske unije s udjelom od 48 posto.
 
Projekt obnove dionice željezničke pruge Vinkovci-Tovarnik-državna granica sufinanciran je iz pretpristupnog programa ISPA Europske unije.
 
 
Dionice željezničke pruge Vinkovci-Tovarnik-državna granica duljine je 33,5 km. Rekonstrukcija obuhvaća radove u kolodvorima i stajalištima, na kolosijecima, uređenje željezničko-cestovnih prijelaza te novi sustav prometne signalizacije i upravljanja prometom.
 
Dovršetkom ovog projekta u prvom redu postići će se povećanje brzine vlakova, ušteda u održavanju građevinskih objekata, povećat će se kapacitet pruge te pouzdanost i sigurnost željezničkog prijevoza. Novost je i daljinsko kontroliranje signalizacije i sustava za zaustavljanje iz novog centra na željezničkom kolodvoru Vinkovci.
 
Više informacija o projektu: www.safu.hr


Pisane vijesti