Zamjenik ministra Jakša Puljiz primio delegaciju Europske investicijske banke (EIB)


 
Zamjenik ministra g. Jakša Puljiz primio je u četvrtak, 9. veljače 2012. godine delegaciju Europske investicijske banke.

U sklopu posjeta Europske investicijske banke potpisat će se Ugovor o zajmu s Hrvatskom bankom za obnovu i razvoj u iznosu od 150 milijuna € za financiranje malog i srednjeg poduzetništva i srednje kapitaliziranih poduzeća.

U uvodnom dijelu, zamjenik ministra g. Jakša Puljiz upoznao je predstavnike Europske investicijske banke s novom strukturom Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU te prezentirao njegovu buduću ulogu posebice u procesu korištenja fondova EU.

Tijekom sastanka hrvatska strana naglasila je kako će Ministarstvo buduće djelovanje koncentrirati na odabir velikih infrastrukturnih projekata, a postupak odabira vodit će se prema kriteriju kvalitete i sukladno prioritetima provođenja.

Obzirom na skori ulazak Republike Hrvatske u Europsku uniju i mogućnosti korištenja strukturnih fondova i Kohezijskog fonda, hrvatsko izaslanstvo je dobilo potvrdu od strane Europske investicijske banke kako postoji mogućnost sufinanciranja pripreme projekata koji će se prijaviti za dobivanje sredstava iz spomenutih fondova.

Obje strane su usuglasile da će se dosadašnja uspješna suradnja nastaviti kako bi proces sufinanciranja i preuzimanja financijskih linija bio što učinkovitiji i brži.
 


Pisane vijesti