Zamjenica ministra Sonja Bošnjak na sastanku zemalja članica Višegradske skupine

Slika /slike/Vijesti/Bosnjak_Varsava_140716.jpg

Zamjenica ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Sonja Bošnjak i glavni savjetnik ministra Juraj Ivanković sudjelovali su na inauguraciji poljskog predsjedavanja Višegradskom skupinom, kao i sastanku zemalja članica Višegradske skupine te Hrvatske, Bugarske, Rumunjske i Slovenije, održanom 14. i 15. srpnja 2016. godine u Varšavi.

Teme sastanka bile su gospodarska i infrastrukturna suradnja zemalja Višegradske skupine te kohezijska politika u svrhu ostvarivanja značajnog gospodarskog rasta, a s naglaskom na zemlje članice Višegradske skupine, kao i Hrvatsku, Bugarsku, Rumunjsku i Sloveniju. Zamjenica ministra Bošnjak tom je prigodom istaknula stavove Republike Hrvatske u pogledu revizija i budućnosti kohezijske politike.

Podsjetimo, Višegradska skupina ili skraćeno 'V4' je naziv udruženja četiriju srednjoeuropskih država: Mađarske, Slovačke, Češke i Poljske. Potreba udruživanja ovih zemalja temeljila se na zaštiti zajedničkih gospodarskih interesa, poticanju slobodne trgovine, razvoja prometne infastrukture i suradnje na energetskom planu, a u lipnju svake godine izmjenjuje se država predsjedavateljica sastanaka 'V4'.

Pisane vijesti