„Zajedno do EU fondova“ - predstavljanje mogućnosti ulaganja u Hrvatskoj - poduzetništvo - Zagreb

Slika /arhiva/SLIKE/Zajedno do EU fondova-ilustracija.png
Predsjednik Vlade RH Zoran Milanović sudjelovat će u utorak, 24. ožujka u 10 sati, u Hrvatskom državnom arhivu, na predstavljanju mogućnosti ulaganja iz fondova EU pod nazivom "Zajedno do EU fondova".

Skup "Zajedno do EU fondova" organizira Vlada RH, a prvo predstavljanje mogućnosti ulaganja iz fondova EU namijenjeno je prvenstveno malom i srednjem poduzetništvu  za koje je samo u 2015. godini osigurano 3,75 milijardi kuna potpora.

Na skupu ce sudjelovati i potpredsjednik vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić, ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina te ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović.

U financijskom razdoblju od 2014. do 2020. godine Hrvatskoj je na raspolaganju više od 80 milijardi kuna iz europskih strukturnih i investicijskih fondova, a prvenstveni cilj Vlade RH je iskoristiti ta sredstva za stvaranje novih radnih mjesta, jačanje gospodarstva i ravnomjeran razvoj  svih dijelova Hrvatske.

Stoga će u idućih mjesec dana biti predstavljene i mogućnosti ulaganja iz fondova EU za ruralni razvoj i poljoprivredu, održivi razvoj i čist okoliš, bolju prometnu povezanost, zapošljavanje, regionalni i urbani razvoj, prirodnu i kulturnu baštinu te socijalnu infrastrukturu. 


Najave