Više od 200 sudionika na 2. informativnoj radionici " Shema dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu"

Slika /arhiva/SLIKE/Radionica_shema dodjele bespovratnih sredstva_16_1_2014_1.jpg

Zbog velikog interesa potencijalnih prijavitelja na natječaj, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije održalo je 13. siječnja 2014. u prostorijama Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture  2. informativnu radionicu "Shema dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu".
 

Više od 200 sudionika radionice informirano je o detaljima natječaja objavljenog 4. prosinca 2013. u okviru Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007.-2013., a koji je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF).  Ujedno, bilo je riječi o kriterijima prihvatljivosti projekata, postupku procjene projektnih prijedloga te cjelokupnoj natječajnoj proceduri.
 

Osim navedenog, na radionici su predstavljeni primjeri uspješnih projekata unutar prethodna tri natječaja provedena unutar prve prioritetne osi ''Unapređenje razvojnog potencijala slabije razvijenih područja'' IPA Operativnog programa "Regionalna konkurentnost" koji je Republici Hrvatskoj bio na raspolaganju do punopravnog članstva u Europskoj uniji.
 

Među okupljenima bili su predstavnici jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave i njihovih razvojnih agencija, javnih poduzeća u stopostotnom vlasništvu regionalne i lokalne samouprave, potpornih poduzetničkih institucija, nacionalnih, regionalnih i lokalnih turističkih zajednica i udruženja, regionalnih organizacija i institucija poslovne podrške koje predstavljaju poslovnu zajednicu, industriju, stručna udruženja, gospodarsku komoru, trgovačku i obrtničku komoru, savez zadruga te udruga.
 

Veliki interes za sudjelovanjem na informativnim radionicama "Shema dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu" bio je očekivan jer su, za razliku od prethodnih, u ovom natječaju prihvatljivi projekti s područja čitave Republike Hrvatske, a ujedno se radi i o prvom objavljenom natječaju koji se sufinancira iz europskih strukturnih i investicijskih fondova.
 

Informacije o ovom natječaju dostupne su i na www.strukturnifondovi.hr  na poveznici  http://www.strukturnifondovi.hr/contest/open/shema-dodjele-bespovratnih-sredstava-za-poslovnu-infrastrukturu


Galerija:

 


Pisane vijesti