Videokonferencija na visokoj razini na temu ‘Provedba i strateška orijentacija budućih instrumenata Kohezijske politike EU’

  • Slika /slike/Vijesti/2020/rujan/EK 1.jpg
  • Slika

Ministrica Tramišak sudjelovala je danas, 29. rujna na videokonferenciji na visokoj razini na temu ‘Provedba i strateška orijentacija budućih instrumenata Kohezijske politike EU’ u organizaciji DE PRES-a.

Na videokonferenciji razgovaralo se o dvije ključne teme: Prva tema odnosila se na ulogu Kohezijske politike Europske unije u novom programskom razdoblju 2021.-2027., dok se druga tema odnosila na Stratešku implementaciju instrumenata Next generation EU.

Videokonferenciju otvorio je domaćin, njemački ministar Peter Altmaier, povjerenica Europske komisije za koheziju i reforme Elisa Ferreira te predsjednik Odbora za regionalni razvoj Europskog parlamenta Younous Omarjee.

Svoje stavove na videokonferenciji iznijele su sve države članice, a ministrica Tramišak je tijekom svog izlaganja istaknula kako je pred nama vrlo važno razdoblje i da je Hrvatska u tijeku priprema za povlačenje sredstava iz svih instrumenata Europske unije.


Pisane vijesti