Uručene nagrade Ministarstva regionalnoga razvoja za najuspješniji lokalni EU projekt 2010.-2012.

Slika /arhiva/SLIKE/Konf-MRRFEU_dodjela-nagrada_7_6_2013_1.jpg

Bilo je teško, ali isplatilo se. Ova je nagrada dokaz tome, još nam je draže jer su rezultati vidljivi i danas, godinu i pol otkad je projekt završio. Ovo nije novčano najvrjedniji projekt, ali njegova osobita vrijednost su ljudi. Obrazovali smo i dijelom zaposlili osobe s invaliditetom, podigla se razina njihovog samopouzdanja, povećala zapošljivost i smanjila socijalna isključenost. Socijalno poduzetništvo, koje smo proveli, može biti primjer dobre prakse.

Kazala je to Irena Vidović, predstojnica Područne službe Kutina Hrvatskog zavoda za zapošljavanje preuzimajući, zajedno s Evom Štimac, nagradu za osvojeno prvo mjesto u izboru najuspješniji lokalni EU projekt u Hrvatskoj od 2010.do 2012. koje je, na temelju online glasovanja i ocjene stručnog žirija dodijelilo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a uručio dr.sc.Jakša Puljiz na godišnjoj konferenciji ministarstva, održanoj 6. i 7. Lipnja u Zagrebu. Uz HZZ, partneri na tom projektu nazvanom „Razvojem umjetničkih vještina do svijeta rada“ bili su Udruga „OSI“ osoba s invaliditetom Kutina, Pučko otvoreno učilište Kutina, Grad Kutina i Muzej Moslavine Kutina, a ukupna vrijednost projekta bila je nešto više od 102 tisuće eura.

Drugonagrađeni projekt je „Višnja maraska kao sastojak funkcionalne hrane“, a nagradu su preuzele prof.dr.sc. Mirjana Hruškar, dekanica Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta u Zagrebu i voditeljica projekta prof.dr.sc. Verica Dragović - Uzelac, koja je istakla da je ponekad bilo teško, ali uz zajedničku povezanost i znanje sve je lakše. Ukupna vrijednost projekta je 496.800 eura.

Zamjenik ministra Jakša Puljiz nagradu za treće mjesto predao je Jadranki Veselić Bruvo, pročelnici Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada Zagreba i dr.sc. Stjepanu Kelčecu Suhovecu, pomoćniku pročelnice za projekt  „Civitas Elan“, čiji je cilj bio poboljšati kvalitetu života građana uspostavom kvalitetnijih rješenja u gradskom prometu. Vrijednost tog projekta je preko 28 milijuna eura, a kako je istakla Jadranka Veselić Bruvo taj projekt je savršen spoj uprave, znanosti, nevladinih udruga, ukupno je bilo 40 partnera, a izvrsnost projekta prepoznala je i Europska komisija koja mu je također dodijelila nagradu.
 

 
Galerija:

 


Pisane vijesti