U Vukovaru održana prva radionica o provedbi Programa održivog razvoja lokalne zajednice za 2016. godinu

Slika /slike/Vijesti/Huska_14.03.2016_Vukovar.jpg

Danas je u Vukovaru održana prva u nizu radionica o provedbi Programa održivog razvoja lokalne zajednice za 2016. godinu za podnositelje projektnih prijedloga s područja Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske, Požeško-slavonske i Brodsko-posavske  županije.

Organizator radionice je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Sektor za provedbu programa regionalnoga razvoja kao nadležno tijelo za provedbu Programa.

Program održivog razvoja lokalne zajednice nacionalna je mjera za ostvarenje regionalnoga razvoja u skladu s načelima održivog razvoja i socijalne uključenosti. Koncipiran je kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i predstavlja podršku gospodarskoj i socijalnoj revitalizaciji slabije razvijenih područja te jačanju socijalne kohezije i održivog razvoja.

Program se provodi po metodologiji ESI fondova, čime izravno doprinosi jačanju i daljnjem razvoju administrativnih kapaciteta samih korisnika, s ciljem učinkovitijeg povlačenja sredstava ESI fondova. Kroz program se na godišnjoj razini sufinanciraju projekti jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave razvrstanih u skupinu razvijenosti ispod 100% prosjeka Republike Hrvatske, a za koje se ocjenjuje da će poboljšati standard i kvalitetu života lokalnog stanovništva, pridonijeti znatnijem razvoju pojedinih područja i stvoriti preduvjete za održivi gospodarski i društveni razvoj.

Kroz Program je u prethodnom razdoblju financirano 600 projekata, čime je ispunio svega 23%  potreba najslabije razvijenih područja Republike Hrvatske.

Poziv za iskaz interesa za Program održivog razvoja lokalne zajednice za 2016. godinu možete preuzeti ovdje.

U nastavku slijedi raspored planiranih radionica:
 
ZADAR
(podnositelji s područja Zadarske, Dubrovačko-neretvanske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske,  Ličko-senjske županije)
17.3. u 11,00 sati
IMPACT centar
Put Stanova bb
Zadar
TOPUSKO
(podnositelji s područja Sisačko-moslavačke, Krapinsko-zagorske,  Karlovačke, Primorsko-goranske, Istarske, Zagrebačka županije)
18.3. u 11,00 sati
Trg bana J. Jelačića 16
Topusko
BJELOVAR
(podnositelji s područja Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičko-podravske, Koprivničko-križevačke, Varaždinske, Međimurske županije)
22.3. u 11,00 sati
hotel Central
Vatroslava Lisinskog 2
Bjelovar


Pisane vijesti