U Varaždinu uručena 4 ugovora o sufinanciranju EU projekata

  • Slika /slike/Vijesti/2021/Kolovoz/Varaždin/Ministrica Tramišak (7).jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije uručila je u Varaždinu 4 ugovora o sufinanciranju EU projekata.

Županu Varaždinske županije Anđelku Stričaku ministrica je uručila ugovor za EU projekt „Active Tourism meets Advances Tehnology in Cross-Border Area u iznosu od 316.136,22 kuna, županu Bjelovarsko-bilogorske županije Marku Marušiću ministrica Tramišak uručila je ugovor o sufinanciranju za EU projekt „Masterplan prometnog sustava Bjelovarsko-bilogorske županije“ u iznosu od 510.253,79 kuna te je ministrica uručila dva ugovora Općoj bolnici Varaždin za projekt „Energetska obnova zgrade paviljon, ležaona i laboratorij Opće bolnice Varaždin na adresi Klenovnik 1, 42244 Klenovnik“ u iznosu 1.784.913,62 kune i „Projekt izgradnje dnevne bolnice/jednodnevne kirurgije u Općoj bolnici Varaždin“ u iznosu od 575.860,48 kuna.

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije izrazila je zadovoljstvo dosadašnjom realizacijom EU projekata na području Republike Hrvatske te je istaknula kako je još puno posla pred nama kako bi u potpunosti iskoristili omotnicu za financijsko razdoblje 2014.-2020.

Ministrica Tramišak istaknula je kako je odlukom Vlade osigurano 1,190 milijardi kuna za sufinanciranje 640 projekata diljem Hrvatske koji su se prijavili na Javni poziv Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Predsjednik Vlade Andrej Plenković, kao i cijela Vlada Republike Hrvatske osluškuju potrebe jedinica lokalne i regionalne samouprave i pomažu pri realizaciji svih projekata.

Župani i zamjenik ravnatelja bolnice izrazili su zadovoljstvo potpisanim ugovorima.
 

Pisane vijesti