U utorak, 16. prosinca 2014. novinari u posjetu uspješno provedenim projektima u okviru godišnjeg informativnog događaja Operativnog programa „Regionalna konkurentnost 2007.-2013.“

U sklopu godišnjeg informativnog događaja Operativnog programa „Regionalna konkurentnost 2007. - 2013.“  (OPRK), a s ciljem upoznavanja predstavnika medija o mogućnostima korištenja EU fondova, u utorak 16. prosinca 2014. u vremenu od 8.30 do 14.50 sati  planiran je posjet dvama uspješno provedenim projektima koji su financirani sredstvima iz tog operativnog programa.
 
Tvrtka Tim Kabel iz Sesveta, vodeći regionalni distributer i veletrgovac kabela i vodiča, stalno jača i razvija svoju djelatnost na domaćem i inozemnom tržištu. Tvrtka je u okviru projekta „Kompetitivna mala i srednja poduzeća u građevinskom sektoru“ osigurala dio financijskih sredstava potrebnih za povećanje konkurentnosti i unaprjeđenje tehnološkog procesa. Iskustva u provedbi iznijet će voditelj projekta Nino Malinarić, ujedno komercijalni direktor, te vlasnik tvrtke Ivan Topčić.
 
Projekt Instituta Ruđer BoškovićUspostava istraživačke infrastrukture za translacijsku medicinu i primijenjenu genomiku“, usmjeren je na poboljšanje istraživačkih kapaciteta i sposobnosti implementacijom nove opreme. Projektom su izgrađeni kapaciteti za transfer znanja i komercijalizaciju visokoškolskih ustanova i javnih istraživačkih organizacija, što izravno doprinosi održivom regionalnom razvoju i konkurentnosti industrije. Projekt će predstaviti dr. sc. Oliver Vugrek.
 
Nakon predstavljanja projekata održat će se panel rasprava o iskustvima provedbe projekata financiranih sredstvima OPRK-a u kojoj će uz korisnike provedenih projekata sudjelovati i korisnici koji su netom potpisali ugovore, kao i potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić, ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, te zamjenik ministra znanosti, obrazovanja i sporta  Roko Andričević.


Najave