U suradnji s partnerima iz Njemačke u Vukovaru se gradi transportno-logistički centar Vuka

Slika /slike/Vijesti/Vukovar_žalac_2_2_2017.png

Grad Ulm i Vukovarsko-srijemska županija njeguju dobru suradnju koja je potvrđena ponovnim dolaskom izaslanstva grada Ulma iz njemačke pokrajine Baden-Württemberg, predvođenog gradonačelnikom Gunterom Czischom, u Vukovar na radni sastanak s ministricom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijelom Žalac i Vukovarsko-srijemskim županom Božom Galićem.

Na sastanku se razgovaralo o projektima u tijeku te o mogućim novim projektima i područjima suradnje, kao i mogućnostima financiranja razvojnih projekata iz EU fondova.

Najveći projekt u tijeku je Transportno-logistički centar Vuka koji će biti multimodalni logistički centar za širu regiju u ovom dijelu istočne Europe u kojem će se odvijati niz aktivnosti vezanih uz prijevoz, logistiku i distribuciju robe.

“Vukovarsko-srijemska županija na križanju je svih važnijih europskih prometnih koridora te će izgradnja transportno-logističkog centra zasigurno doprinijeti gospodarskom razvoju Vukovarsko-srijemske županije i cijele regije”, izjavila je ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijelom Žalac.

Projekt Transportno-logističkog centra Vuka prvo je prijavljen i proveden u sklopu Strategije Europske unije za Dunavsku regiju (EUSDR), a zatim je prijavljen u partnerstvu s Dunavskim uredom Ulm  i prihvaćen na natječaju START EUSDR. Do sada je izrađena studija „Analiza tržišne prihvatljivosti projekta TLC Vuka“, studija izvodljivosti, cost-benefit analiza, okvirni poslovni plan rada transportno-logističkog centra i izrađeno je idejno rješenje.

Gotovo 100 tisuća eura uloženo je do sada u ovaj projekt, a glavni izvor financiranja bila su sredstva Strategije Europske unije za Dunavsku regiju. U suradnji s Logističkim klasterom Schwaben pripremiti će se slijedeće faze realizacije projekta: definiranje ključnih nositelja na lokalnoj/regionalnoj/nacionalnoj razini, pravni oblik, strukturiranje pravnih i vlasničkih odnosa potencijalnih partnera, daljnja izrada potrebne tehničke dokumentacije kao preduvjet za financiranje iz EU fondova i drugih izvora.

Pisane vijesti