U okviru hrvatskog predsjedanja Strategijom EU za jadransku i jonsku regiju održana međunarodna konferencija „EMRA - EU-funded marine robotics and applications“

Slika /slike/Vijesti/2023/Lipanj/Šibenik ZR.jpg

U Šibeniku je od 19. do 21. lipnja 2023. održano deseto izdanje međunarodne konferencije „EMRA - EU-funded marine robotics and applications“. 


Radi se o događanju koje okuplja široki spektar govornika iz područja tekućih EU projekata, industrije, krajnjih korisnika i dionika. Interdisciplinarna radionica EMRA je jedinstvena prilika za umrežavanje i razmjenu ideja s područja podvodne robotike, razvoja tehnologija i njezinih primjena. EMRA 2023 je ujedno prvo tematsko događanje u sklopu hrvatskog predsjedanja Strategijom Europske unije za jadransku i jonsku regiju.

Na zatvaranju konferencije sudjelovala je državna tajnica Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU-a Zrinka Raguž te je naglasila važnost programa europske teritorijalne suradnje u razvoju podvodne robotike kao i drugih sektora plave ekonomije.

Tijekom tri dana održavanja na konferenciji je sudjelovalo 25 govornika i stotinjak vodećih europskih stručnjaka, istraživača i profesionalaca u području podvodne robotike i aplikacija.

Domaćini i suorganizatori konferencije EMRA 2023 su Sveučilište u Zagrebu, Fakultet elektrotehnike i računarstva i tvrtke IN2 i DIH AgriFood Croatia.

Pisane vijesti