U Karlovcu održano informativno-edukativno događanje „EU FONDOVI – Nove prilike 2021. - 2027.“

  • Slika /slike/Vijesti/2024/Srpanj/Karlovac_Nove prilike 17/1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Predstavljene aktualne mogućnosti financiranja razvojnih projekata u okviru Kohezijske politike.

U organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u Karlovcu je, u prostorijama Nikola Tesla Experience Centera, održano još jedno u nizu informativno-edukativnih događanja „EU FONDOVI - Nove prilike 2021. - 2027.“ Događanje su otvorili državna tajnica Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Spomenka Đurić, županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin te gradonačelnik Karlovca i saborski zastupnik Damir Mandić.

„Prostor u kojem se održava događanje uredili smo i sagradili novcem iz EU fondova. To je samo jedan od brojnih EU projekata koji smo realizirali u gradu. Do uspjeha s EU fondovima dovela nas je jaka motivacija i ljudi, a tako ćemo nastaviti i dalje“, rekao je gradonačelnik Karlovca Damir Mandić te je podsjetio kako je dosad u Karlovcu provedeno ili su u provedbi EU projekti vrijedni više od 750 milijuna eura kojima se unaprjeđuje komunalni i društveni standard grada.

„Na području županije realiziramo brojne EU projekte te je ispred nas još puno posla. Možemo biti zadovoljni onime što smo naučili proteklih godina. Znanje koje smo stekli i ljudi koji provode projekte omogućit će da i dalje budemo dobri u korištenju EU sredstava“, kazala je županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin. Dodala je kako nema kraja u županiji u koji nije stigao europski novac, koji je važan jer EU ulaganja podižu kvalitetu života i standard građana.

„U okviru aktualnog programskog razdoblja 2021. - 2027. pozive za prijavu EU projekata objavljujemo svakodnevno te je puno posla pred nama. Sigurna sam da ćemo i ovu financijsku perspektivu završiti najmanje jednako uspješno kao i proteklu. Želimo realizirati što više EU projekata, od čega će najviše koristi i zadovoljstva imati građani, kao što vidimo na primjerima Karlovca i Karlovačke županije“, rekla je državna tajnica u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Spomenka Đurić.

Na samom početku događanja gradonačelnik Karlovca Damir Mandić predstavio je rezultate korištenja ITU mehanizma grada Karlovca te projekte koje planiraju realizirati iz nove omotnice koja im je na raspolaganju. Uz to je predstavio i dosadašnje uspjehe, kao i mnogobrojne projekte koji se realiziraju sredstvima EU fondova.

U sklopu događanja službenici Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije prisutnima su predstavili aktualne mogućnosti financiranja razvojnih projekata.
 
Video s događanja možete pogledati ovdje.
Prezentacije s događanja preuzmite ovdje.

Pisane vijesti