Svečano uručivanje devet ugovora za projekt „Razvoj e-usluga“

Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić uručit će devet ugovora za projekt „Razvoj e-usluga“:
 
                                                u četvrtak 14. studenoga 2019. u 13:15 sati,
                              u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije
                                        (Miramarska cesta 22., dvorana na 5. katu)
 
Ugovore vrijedne oko 350 milijuna kuna ministar Pavić uručit će ministru zdravstva Milanu Kujundžiću, ministru hrvatskih branitelja Tomi Medvedu, ministru pravosuđa Draženu Bošnjakoviću, ministrici kulture Nini Obuljen Koržinek, državnom tajniku u Ministarstvu graditeljstva i prostornoga uređenja Danijelu Meštriću, ravnatelju HZZO-a Lucianu Vukeliću te Marinku Bosiljevcu iz Državne geodetske uprave.
 
Svečanom uručivanju nazočit će i ministar uprave Ivan Malenica te državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva Bernard Gršić.
 
Cilj poziva „Razvoj e-usluga“ povećanje je korištenja informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT-a) u komunikaciji između građana i javne uprave kako bi se pojednostavile i ubrzale usluge građanima, a u skladu s ciljevima utvrđenim u Strategiji e-Hrvatska 2020.  
 
U okviru devet ugovora koji se potpisuju 14. studenoga dodatno se razvijaju e-usluge u djelokrugu Ministarstva zdravstva, Ministarstva hrvatskih branitelja, Državne geodetske uprave, Ministarstva pravosuđa, Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje i Ministarstva kulture.
 
Ranije je u okviru istoga poziva potpisano 11 ugovora ukupne vrijednosti više od 264 milijuna kuna.

 

Najave