Svečano potpisivanje ugovora o sufinanciranju po Programu održivog razvoja lokalne zajednice

Slika /slike/Vijesti/resize.jpg

U srijedu 25. svibnja 2016. u 12.00 sati, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije s korisnicima će potpisati ugovore o sufinanciranju po Programu održivog razvoja lokalne zajednice za 2016. godinu.

Svečano potpisivanje održat će se u Zagrebu, Prisavlje 14 (u dvorani Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture).

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije ove će godine financirati 170 projekata u iznosu od 40 milijuna kuna.

Prije samog potpisivanja ugovora, uzvanicima će se obratiti ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić.
 
Program održivog razvoja lokalne zajednice nacionalna je mjera za ostvarenje regionalnoga razvoja u skladu s načelima održivog razvoja i socijalne uključenosti. Kroz program se na godišnjoj razini sufinanciraju projekti jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave razvrstanih u skupinu razvijenosti ispod 100% prosjeka Republike Hrvatske, a za koje se ocjenjuje da će poboljšati standard i kvalitetu života lokalnog stanovništva, pridonijeti znatnijem razvoju pojedinih područja i stvoriti preduvjete za održivi gospodarski i društveni razvoj.

Najave