Svečano otvorena zgrada ambulante opće i dentalne medicine u Novoj Bukovici

Slika /slike/Vijesti/Tolusic_Nova_Bukovica_120816.jpg

U petak, 12. kolovoza 2016., u Novoj Bukovici, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić, svečano je otvorio zgradu ambulante opće i dentalne medicine Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije. Vrijednost rekonstrukcije i uređenja zgrade ambulante veća je od  1.500.000,00 kuna, a radove je sa  812.000,00 kuna sufinanciralo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije kroz Program održivog razvoja lokalne zajednice.

„Ako želimo da ljudi ostanu živjeti u Novoj Bukovici, Čađavici, Gradini, Sopju, moramo im minimalno osigurati zdravstvenu skrb. Ovaj projekt znači život za Novu Bukovicu“ izjavio je ministar Tolušić.
 
Podsjećamo da je 18. srpnja 2016, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo tri natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava iz EU fondova za poboljšanje pristupa zdravstvenoj skrbi. Vrijednost otvorenih natječaja je 1.070.280.000,00 kuna, a prihvatljivi su projekti ulaganja u  poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti s naglaskom na udaljena i deprivirana područja kroz ulaganja u potrebe pružatelja usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini, poboljšanje pristupa hitnoj zdravstvenoj zaštiti i poboljšanje isplativosti i pristupa dnevnim bolnicama/dnevnim kirurgijama.
 
Nakon otvorenja ambulante, ministar Tolušić sudjelovao je i na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Nove Bukovice, koja je održana povodom obilježavanja Dana općine i blagdana Velike Gospe.

Pisane vijesti