„Regionalni dani EU fondova“: Edukacija prema potrebama gradova

Slika /arhiva/SLIKE/Reg_dani_EU_Karlovac_1.jpg

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s Razvojnom agencijom Karlovačke županije – KARLA organiziralo je u utorak 19. veljače predavanja „Ususret EU fondovima“ u sklopu regionalnog predstavljanja informativno-edukativnog događaja „Dani EU fondova“. Prvi takav događaj održan je u Zagrebu 15. i 16. listopada 2012. godine s ciljem informiranja i obrazovanja potencijalnih korisnika EU fondova o mogućnostima koje su im na raspolaganju u razdoblju 2007.-2013. i od 2014. do 2020. Samo tijekom ovoga mjeseca ukupno je više od 270 polaznika sudjelovalo na „Danima EU fondova“ u Rovinju, Samoboru, Daruvaru i Karlovcu, a očekuje se da će do kraja lipnja ove godine biti 1200 obučenih polaznika.

Predavanja su namijenjena općoj javnosti, jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave, regionalnim razvojnim agencijama, organizacijama civilnog društva, visokoškolskim i obrazovnim institucijama, socijalnim partnerima, neprofitnim organizacijama i institucijama, institucijama i organizacijama iz područja obrazovanja i zapošljavanja, gospodarske komore, malim i srednjim poduzećima za poticanje poduzetništva, industrijskom, javnom i javnom nestambenom sektoru, trgovačkim društvima, obrtima i svima drugima koji su zainteresirani za EU fondove.

U sklopu „Regionalnih dana EU fondova“ za svaki grad se provodi drugačija edukacija sukladno potrebama na terenu, odnosno zemljopisnom položaju svakog grada i mogućnostima prekogranične suradnje. Provodi se i obuka trenera, koji će nakon završetka ovog projekta biti osposobljeni provoditi edukacije i u drugim gradovima RH.

 

 


Pisane vijesti