Radovi na brzoj cesti uskoro će se nastaviti

(Slobodna Dalmacija/V.Marjanović)


Ministar prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić u četvrtak je na sjednici Vlade obrazložio potrebu donošenja novog zakona o cestama „kaosom koji vlada u poslovnim planovima Hrvatskih cesta i Hrvatskih autocesta“.

Resorni ministar najavio je uvođenje reda u izgradnji cestovne infrastrukture, a Branko Grčić, potpredsjednik Vlade, dopunio ga je informacijom o tome da je Vlada osigurala nastavak investicija u cestogradnji koje su doživjele zastoj zbog financijskih problema građevinskih tvrtki. Grčić je tako istaknuo da se odmah nakon normaliziranja vremenskih uvjeta može nastaviti izgradnja autoceste između čvorova Vrgorac i Ploče, radovi na Tunelu „Sv. Ilija“ kroz Biokovo, te dovršenje brze ceste Solin-Klis, te prometnice Kaštel Stari-Plano.

Predstavljajući projekt objedinjavanja državne infrastrukture za širokopojasni internet, voditelj projekta Darko Parić izjednačio je važnost uvođenja interneta u svaki kutak države s elektrifikacijom i plinofikacijom zemlje.

Projektom će se, među ostalim, uštedjeti 250 milijuna kuna godišnje na telefoniranje i internetske usluge kojima se koristi državna administracija. Do 2020. Hrvatska bi trebala biti sto posto prekrivena brzim internetom.


Vijesti iz medija