Radionice o strukturnim i investicijskim fondovima Europske unije u Sisku i Gospiću

Ponedjeljak, 16. prosinca 2013. u 9:00 sati -15 sati Županijska gospodarska komora u Sisku (Kranjčevićeva 16)

 
Utorak 17. prosinca 2013. u 9:00 sati - 15 sati Kulturno-informacijski centar u Gospiću (Budačka 12)

 


Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) i Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije organiziraju u ponedjeljak, 16. prosinca u Sisku i u utorak, 17. prosinca u Gospiću  informativne radionice pod nazivom „Strukturni i investicijski fondovi EU-a kao mehanizam cjelovitog razvoja u hrvatskim općinama, gradovima i županijama“.
 

Cilj radionica je informirati sudionike iz civilnog, javnog i privatnog sektora o mjerama i mogućnostima za financiranje iz fondova Europske unije u razdoblju od 2014. do 2020. godine. Radionice će pružiti podlogu za lakše prepoznavanje projektnih ideja prihvatljivih za financiranje iz fondova Europske unije, a prilika su i za povezivanje predstavnika jedinica lokalne i regionalne samouprave te poduzetnika i predstavnika udruga s područja Sisačko-moslavačke i Ličko-senjske županije.
 

Radionice su dio projekta „Priprema temelja za korištenje sredstava iz fondova EU-a: Stvaranje baze projektnih ideja za slabije razvijena područja Hrvatske“ (tzv. „Lovci na projekte“) kojeg Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije provodi u suradnji s UNDP-om. Projektom su pokrivene tri županije: Ličko-senjska, Karlovačka i Sisačko-moslavačka. Očekivani rezultati projekta  su: katalog projektnih ideja za projekte koji bi se mogli financirati iz strukturnih i investicijskih fondova Europske unije (ESI fondovi), metodologija  i standardizirani obrasci za prikupljanje projektnih ideja, te poboljšani  kapaciteti uključenih strana iz javnog i privatnog sektora na lokalnoj i regionalnoj razini za identificiranje, razvitak i provedbu projektnih prijedloga uz korištenje fondova Europske unije.
 

 


Najave