Prvi Godišnji forum Strategije EU za jadransko-jonsku regiju u Dubrovniku

Slika /slike/Vijesti/Prvi Godišnji forum Strategije EU_260416.png

Vlada Republike Hrvatske u suradnji s Europskom komisijom organizira prvi Godišnji forum Strategije EU za jadransko-jonsku regiju (EUSAIR), koji će se održati u Dubrovniku 12. i 13. svibnja 2016. godine.

Svrha je okupiti što veći broj malih i srednjih tvrtki, sveučilišta, znanstvene institute, komore, predstavnike klastera i druge ustanove. U sklopu Foruma u organizaciji Enterprise Europe Network (EEN) na poslovnim razgovorima te popratnim događajima sudjelovat će i predstavnici nekoliko općih uprava EK koji će objasniti mogućnosti uključivanja u projekte koji se financiraju iz europskih programa i inicijativa (BlueMed Initiative). Osim povjerenika i predstavnika EK, u sklopu Foruma paralelno će zasjedati ministri svih osam država sudionica Strategije, mjerodavna ministarstva, jedinice lokalne i regionalne samouprave, obrazovne i znanstveno-istraživačke institucije, privatni sektor i drugi u cilju pregleda napretka ciljeva Strategije EU za jadransko-jonsku regiju od njezina usvajanja u rujnu 2014. godine.

Tematski fokus obuhvaća pomorsku industriju (brodogradilišta, lučke uprave, marine, agencije za najam plovila), pomorsku biotehnologiju, istraživanje i razvoj, akvakulturu (uzgoj riba i školjaka) i ribarstvo, turizam, diversifikaciju turističkih proizvoda i usluga, inovacije u turizmu, produljenje turističke sezone, učinkovitije korištenje sredstava iz EU fondova i međusektorski pristup u turizmu (ICT, energetska učinkovitost, zdravlje i dr.).
 
Više informacija i program samog događaja možete pronaći ovdje.

Pisane vijesti