Prva sjednica Radne skupine za fondove Europske unije

Slika /arhiva/SLIKE/Jakša-Puljiz.jpg
Konstituirajuća sjednica Radne skupine za fondove Europske unije sazvana je u četvrtak 10. siječnja u 12 sati u zgradi Vlade Republike Hrvatske. U opsežnom dnevnom redu Radna skupina, koju vodi dr.sc. Jakša Puljiz, zamjenik ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, bavit će se sustavom upravljanja i kontrole korištenja EU fondova, posebice pripremama za akreditaciju sustava za razdoblje 2007.-2013. , izradom programskih dokumenata za razdoblje 2007.-2013., te 2014.-2020. , kao i dokumenata za Europsku teritorijalnu suradnju za razdoblje 2014.-2020.,  uspostavom sustava upravljanja informacijama, te ljudskim resursima.

Bit će razmotrena i priprema pojedinačnih projekata i grant shema po resorima, uz prijedloge za poboljšanje stanja. Na dnevnom redu je i prezentacija apsorpcije EU sredstava i izvršenje nacionalnog proračuna.

U sklopu Koordinacije koju vodi prof.dr.sc. Branko Grčić, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova EU, zadaća ove Radne skupine  je predlagati Vladi RH zakonska i druga rješenja kojima će se omogućiti učinkovito korištenje fondova Europske unije; kontinuirano pratiti i ocjenjivati djelovanje sustava upravljanja i korištenja fondova Europske unije, te pripremu i provedbu projekata financiranih fondovima Europske unije, s naglaskom na velike investicijske projekte; donositi prijedloge s ciljem otklanjanja administrativnih i drugih poteškoća za učinkovitu provedbu projekata financiranih fondovima Europske unije te postizanja što većeg stupnja iskorištenosti fondova EU.


Pisane vijesti