Prozor u svijet: ''Škraping Pašman'' nosi oznaku ''Hrvatski otočni proizvod'' od 2010.

Slika /arhiva/SLIKE/Sˇkraping1.jpg
U Tkonu na otoku Pašmanu održana je manifestacija „Škraping 2013“ od 8.-10. ožujka.

Škraping je jedinstvena internacionalna trekking utrka po oštrom otočkom kamenju i spada u vrstu ekstremnih sportova. Prvi Škraping održan je 2006. godine, a idejni začetnik je gospodin Josip Tomić, atletski stručnjak. Nastavio se uspješno održavati. 2007. godine pod nazivom “Škraping 007”, 2008. godine pod nazivom “Škraping Evolution”, 2009. godine Škraping je imao izlet na otok Ugljan i održao se pod nazivom “Škraping New Dimension”, a veliki odaziv se dogodio utrkom održanom 6. ožujka 2010. god. na otoku Pašmanu pod nazivom “Škraping Pašman Revival 2010.” sa 400 natjecatelja iz Hrvatske i susjednih zemalja, te brojnim novinarima i gostima. Sljedećih godina rastao je broj natjecatelja, a ove ih je godine bilo više od 700.

Cilj Škrapinga je podizanje samopouzdanja i buđenje interesa otočana za sport, kao i upoznavanje javnosti s mogućnostima ljudskih i prirodnih resursa otoka Pašmana za organiziranje sportskih i kulturnih aktivnosti, u svrhu obogaćivanja turističke ponude posebno u zimskim, ali i svim drugim periodima.

Škraping je postao otoku prozor u svijet i način na koji se otok može povezati sa svijetom.

Škraping je nositelj oznake „Hrvatski otočni proizvod“ (HOP) od 2010. godine.

Ovogodišnja manifestacija održana je pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike, Ministarstva zaštite okoliša i prirode, Ministarstva turizma, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU i Hrvatske turističke zajednice.


Galerija:
 


Pisane vijesti