Projektna radionica „Turizam i strukturni fondovi“ u Otočcu 7.ožujka

Slika /arhiva/SLIKE/PRESS-ZID-predvorje-mrrfeu_smanjeno.jpg

Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) i Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije organiziraju u petak, 7. ožujka s početkom u 9 sati u Otočcu (Pučko otvoreno učilište Gacko, mala dvorana, Kralja Zvonimira 37)  radionicu o turističkim projektima pod nazivom „Korištenje strukturnih i investicijskih fondova EU za cjeloviti razvoj atraktivne turističke destinacije“.
 
Cilj radionice je okupiti dionike s područja Ličko-senjske i Karlovačke županije kako bi ih  detaljnije savjetovali o mogućnostima su-financiranja projekata u turizmu iz strukturnih i investicijskih fondova EU te potakli raspravu o mogućnostima razvoja turizma u dvije županije. Radionica je zamišljena kao mjesto interakcije potencijalnih nositelja projekata javne turističke infrastrukture i nositelja privatnih inicijativa.
 

U kontekstu integriranog razvoja područja, ulaganja u turizam mogu osigurati revitalizaciju tradicijskih aktivnosti, dodavanje vrijednosti postojećim i razvoj novih gospodarskih aktivnosti te povezivanje komplementarnih razvojnih inicijativa. Razvojne se inicijative ne bi trebale odnositi isključivo na razvoj turističkih kapaciteta i infrastrukture, već moraju uzeti u obzir kapacitete cijelog područja i društvena pitanja poput demografskog stanja te učinkovitog korištenja energije i drugih resursa. Stoga, kako bi se izbjeglo nekritično „kopiranje“ dobre prakse i stvorio jedinstveni put razvoja temeljen na vlastitim prednostima, potrebno je okupiti kritičnu masu dionika i njihovih ideja te povezati različite inicijative u turističke projekte sa sinergijskim učincima.
 

Radionica je organizirana u sklopu partnerskog projekta Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU i UNDP-a „Priprema temelja za korištenje sredstava iz fondova Europske unije: Stvaranje baze projektnih ideja za slabije razvijena područja Republike Hrvatske“.
 


Program radionice možete pogledati OVDJE.

 

 


Pisane vijesti

Dokumenti