Projekt „Centar planinskog turizma Sveto Brdo“ perspektivan za financiranje iz fondova EU-a

Slika /arhiva/SLIKE/Lovinac1.JPG

- Projekt Centar planinskog turizma Sveto Brdo je perspektivan projekt za financiranje iz fondova EU-a u razdoblju 2014.-2020. godine te će i dalje imati podršku Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije kroz Program pripreme i provedbe razvojnih projekata za financiranje iz EU fondova - izjavio je Jakša Puljiz, zamjenik ministra koji je zajedno sa pomoćnikom ministra Venkom Ćurlinom,te Ines Franov-Beoković, voditeljicom Službe za politiku regionalnog razvoja i koordinaciju i Anjom Celio-Cega, koordinatoricom tehničke pomoći sudjelovao na sastanku dionika spomenutog projekta.  Sastanku su prisustvovali i predstavnici Općine Jasenice, Općine Lovinac, Ličko-senjske županije, Zadarske županije, Ureda VRH za razminiravanje, Hrvatskog centra za razminiravanje te Javne ustanova Park prirode Velebit.
 

Projekt „Centar planinskog turizma Sveto Brdo“ predstavlja jedinstven turistički proizvod, koji do sada nije bio razvijen u Hrvatskoj, a niti u bližoj regiji. CPT Sveto Brdo nalazit će se na području Parka prirode Velebit, na samoj granici sa Nacionalnim parkom Paklenica, a povezivat će Općinu Lovinac (mjesto Sveti Rok) i Ličko-senjsku županiju sa Općinom Jasenice (mjesto Rovanjska) i Zadarskom županijom.

Kroz izgradnju javne turističke infrastrukture i cijelog niza sportsko-rekreativnih, smještajnih i pratećih sadržaja koji trebaju povezati prirodnu raznolikost (zaleđe, planinu i more) stvorit će se nova i autentična turistička ponuda, koja je raznovrsna i prilagodljiva različitim preferencijama turista i drugih posjetitelja.

Izgradit će se niz pješačkih, planinarskih, biciklističkih i skijaških staza, kabinska žičara preko Velebita te smještajni kapaciteti.

 

 


Pisane vijesti