Program transnacionalne suradnje Interreg DUNAV 2014.-2020. - Nacionalni info dan

Slika /slike/Interreg_Danube_logo.jpg

Program transnacionalne suradnje DUNAV 2014.-2020. nudi financijsku potporu za transnacionalne projekte koji pridonose razvoju inovativne, bolje pristupačne i održive dunavske regije.

U teritorijalnom smislu Program obuhvaća devet država članica Europske unije: Austrija, Njemačka (dvije regije: Baden-Württemberg i Bavarska), Slovačka, Češka, Slovenija, Mađarska,  Rumunjska, Bugarska i Hrvatska; tri IPA države: Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Srbija te dvije ENI partnerske države: Moldavija i Ukrajina (četiri regije: Chernivetska Oblast, Ivano-Frankiviska Oblast, Zakarpatska Oblast, Odessa Oblast).

Do 2020. godine državama sudionicama će na raspolaganju biti 262 milijuna eura za transnacionalnu suradnju s ciljem istraživanja i inovacija, okolišne i resursne učinkovitosti, bolje povezanosti regije te jačanja institucionalnih kapaciteta.

Program suradnje je službeno odobren 20. kolovoza 2015. godine od strane Europske komisije, a prvi poziv na dostavu projektnih prijedloga je objavljen 23. rujna 2015. godine.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, u suradnji sa zajedničkim tajništvom Programa, poziva Vas na sudjelovanje na nacionalnom info danu koji će se održati u svrhu upoznavanja potencijalnih prijavitelja sa sadržajem Programa te pravovremene pripreme za prijavu na prvi poziv. Radionica će se održati 06. listopada 2015. s početkom u 10.00 sati u hotelu International (Zagreb), a detaljan raspored možete pogledati ovdje.

Svoje sudjelovanje na radionici možete prijaviti putem Prijavnog obrasca

Napomena: S obzirom da je broj sudionika ograničen, preporučamo da se prijavite što ranije kako biste si osigurali mjesto, a najkasnije do 04. listopada 2015.

Pisane vijesti