Program transnacionalne suradnje Euro-MED - prvi poziv na dostavu projektnih prijedloga

Slika /slike/interregeuromed_24_2_2022.png
Program transnacionalne suradnje Euro-MED poziva javne i privatne organizacije sa sjedištem u regijama mediteranskog područja na dostavu prijava u okviru prvog poziva na dostavu projektnih prijedloga.
 
Poziv se provodi u okviru Specifičnog cilja 6.6 „Aktivnosti za potporu boljem upravljanju suradnjom“ unutar programskog Prioriteta 3 “Upravljanje Mediteranom” te se odnosi na dvije vrste projekata:
 
  • projekte tematskih zajednica (4 projekta od po 5 milijuna eura) i
  • projekte institucionalnog dijaloga (4 projekta od po 4 milijuna eura).

Za provedbu je dostupna financijska alokacija u iznosu od oko 36 milijuna eura (EFRR, IPA + nacionalno sufinanciranje).
 
Cilj poziva je kroz projekte omogućiti bolju koordinaciju zajednice projekata u svrhu međusobne razmjene znanja i jačanja sinergija, oblikovanje projektnih rezultata u praksu i politike na programskom području te podrška prijenosu i implementaciji rezultata tematskih projekata u prakse i politike.
 
Projektni konzorcij se mora sastojati od barem 6 projektnih partnera iz 6 država.
 
Svi projektni prijedlozi moraju biti podneseni elektronskim putem pomoću on-line alata za praćenje Euro-MED programa JEMS u razdoblju od 24. veljače 2022. do 24. svibnja 2022. (12.00 sati, srednjoeuropsko vrijeme).
 
Detaljne upute i uvjete vezane uz poziv možete pronaći na web stranici, a kako bi bili u mogućnosti izraditi što kvalitetnije projektne prijedloge neophodno je temeljito proučiti Program suradnje i ostale relevantne programske dokumente.

Za više informacija o pozivu također je moguće kontaktirati predstavnike Nacionalnih kontaktnih točaka i Zajedničkog tajništva čije kontakte se nalaze na programskoj web stranici.

Pisane vijesti