Program „Energija i klimatske promjene“: Održane implementacijske radionice

  • Slika /slike/Vijesti/2022/Listopad/DSC_3_131022.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U sklopu Programa „Energija i klimatske promjene“ održane su implementacijske radionice za Nositelje projekata u Virovitici, Zagrebu i Splitu

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, kao Upravitelj Programa „Energija i klimatske promjene“, u razdoblju od 27. rujna do 4. listopada 2022. godine, održalo je ukupno četiri implementacijske radionice za Nositelje projekta,  od čega jednu u Virovitici, dvije u Zagrebu i jednu u Splitu.

Na radionicama su sudjelovali predstavnici Nositelja projekta s kojima je Upravitelj Programa sklopio Ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava tijekom svibnja i lipnja 2022. godine u okviru Programa „Energija i klimatske promjene“ financiranog u sklopu Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora za razdoblje 2014.-2021. godina. Ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava sklopljeni su u sklopu četiri otvorena Poziva na dostavu projektnih prijedloga: „Proizvodnja energije iz mora“, „Povećanje kapaciteta za proizvodnju solarne energije“, „Izrada tehničke dokumentacije za korištenje geotermalne energije“ i „Povećanje kapacitet za proizvodnju geotermalne energije“.

Tijekom radionica Nositeljima projekata temeljito je prikazan cjelokupan proces izvještavanja, pripreme izvještaja i popratne dokumentacije te su prezentirani glavni kriteriji prihvatljivosti troškova uz niz konkretnih primjera.
 
Zaključno, predstavnici Upravitelja Programa pružili su praktične savjete Nositeljima projekata korisnih za učinkovitu provedbu projekta, a koji se prvenstveno tiču najčešćih pogrešaka prilikom izrade natječajne dokumentacije i sprečavanju nepravilnosti, a pritom su poseban fokus stavili na važnost komunikacije i poštivanja elemenata vidljivosti ujedno i neophodnih za uspješnu realizaciju ugovorenih aktivnosti.
 

Pisane vijesti