Predsjednik Josipović otvorio novu školsko-gradsku sportsku dvoranu u Pazinu, koju je sufinanciralo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije

Slika /arhiva/SLIKE/Pazin_8_9_2014.jpg
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović svečano je danas u Pazinu otvorio novu školsko-gradsku sportsku dvoranu površine 2900 metara četvornih.
 
Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije sufinanciralo je s 9,9 milijuna kuna tu investiciju, vrijednu više od 38 milijuna kuna, dok je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost uložio gotovo dva milijuna kuna nepovratno za povećanje energetske učinkovitosti objekta. Grad Pazin i Istarska županija osigurali su dugoročnim zajmom iznos od 21,3 milijuna kuna. Uz to, iz gradskog proračuna izdvojeno je još oko pet milijuna kuna za otkup zemljišta, izradu projektne dokumentacije i komunalne priključke.
 
"Škola je tu da obrazuje, ali i da odgaja, a uz redovite aktivnosti, ove izvannastavne su od iznimnog značaja, posebice kada je riječ o razvijanju posebnih sklonosti i sposobnosti djece i njihovom odgoju", rekao je predsjednik Josipović naglašavajući kako je politika usmjerena prema izobrazbi mladih dobra i ispravna politika, te je otvorenje toga i drugih sličnih objekata diljem Istre i drugih županija iznimno važna poruka.
 
Izgradnja dvorane u Pazinu pokazala je da je sinergijom mjerodavnih ministarstava, Vlade i lokalne samouprave moguće postići odlične rezultate i ostvariti projekte koje inače nikada sami, ni jedna ni druga strana, ne bi mogle ostvariti, ocijenio je predsjednik Josipović, dodajući da je partnerstvo Vlade i lokalne samouprave jedan od važnih elemenata uspjeha. 
 
Okupljenima na svečanosti obratio se u ime potpredsjednika hrvatske Vlade Branka Grčića, pomoćnik ministra regionalnog razvoja i fondova EU-a Venko Ćurlin iskazavši zadovoljstvo što je ovih dana otvoren cijeli niz objekata koje je sufinanciralo Ministarstvo regionalnoga razvoja.
 
Istarski župan Valter Flego poručio je kako se razvoj Istre temelji na "tri i" - inovaciji, izvozu i investiciji te da samo tako Istra može biti konkurentan na velikom europskom tržištu.
 
"Zato želimo u Istri ulagati u obrazovanje, sport i zdravlje", poručio je Flego.



Pisane vijesti