Poziv na predstavljanje Nacrta prijedloga Zakona o sustavu strateškog planiranja i upravljanja razvojem

Slika /slike/Službene fotografije za web_VladaRH/EU, regionalni razvoj, EU fondovi/shutterstock_281761766_cr.jpg

U četvrtak, 13. srpnja 2017. godine, s početkom u 13:00 sati, u Matis Business Lounge, Trg Stjepana Radića 3 u Zagrebu, održava se javno izlaganje Nacrta prijedloga Zakona o sustavu strateškog planiranja i upravljanja razvojem. 

U sklopu javnog predstavljanja održat će se i okrugli stol na temu strateškog planiranja kao ključne poluge gospodarskog razvoja na kojem će sudjelovati stručnjaci iz javnog, znanstvenog i poslovnog sektora.  

 Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, u okviru svoga djelokruga, izradilo je Nacrt prijedloga Zakona o sustavu strateškog planiranja i upravljanja razvojem kojim se na novi i cjeloviti način uređuje zakonodavni okvir strateškog planiranja Republike Hrvatske za upravljanje javnim politikama.  Ovim Zakonom se uređuje sustav strateškog planiranja Republike Hrvatske i upravljanje javnim politikama odnosno priprema, izrada, provedba, izvještavanje, praćenje provedbe i učinaka te vrednovanje dokumenata strateškog planiranja za oblikovanje i provedbu javnih politika koje sukladno svojim nadležnostima izrađuju, donose i provode tijela javne vlasti.

Javna rasprava o Nacrtu prijedloga Zakona o sustavu strateškog planiranja i upravljanja razvojem otvorena je u trajanju od 5. srpnja do 4. kolovoza 2017. godine putem središnjeg državnog portala „e-Savjetovanja“.

U sklopu savjetovanja, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije želi posebnu pozornost usmjeriti na zainteresiranu javnost, osobito predstavnike gospodarskih i socijalnih partnera, akademske i znanstvene zajednice te organizacije civilnoga društva.

Očekivano trajanje javnog predstavljanja je dva sata, u okviru kojega će ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, gđa. Gabrijela Žalac, predstaviti Nacrt prijedloga Zakona, a potom će se održati okrugli stol na temu „Strateško planiranje kao ključna poluga gospodarskog razvoja“  te otvoriti rasprava s prilikom za komentare i sugestije sudionika javnog predstavljanja.
 
Na okruglom stolu sudjelovat će g. Ivica Mudrinić (Nacionalno vijeće za konkurentnost), g. Anto Bajo (Institut za javne financije), g. Stjepan Ribić (Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje),  g. Saša Drezgić (Sveučilište u Rijeci), g. Tomislav Radoš (Hrvatska gospodarska komora) i gđa. Ana Odak (Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije).
 
Ljubazno molimo sve zainteresirane da svoj dolazak potvrde do 12. srpnja 2017. godine putem prijavnog obrasca dostupnog na poveznici: http://bit.ly/2ttwbfJ.

Broj mjesta je ograničen.

Pisane vijesti