Povjerenik Europske komisije za regionalnu politiku Johannes Hahn i potpredsjednik Vlade RH Branko Grčić u Zadru i Splitu

Slika /arhiva/SLIKE/eu-zastave-132.jpg

Povjerenik Europske komisije za regionalnu politiku Johannes Hahn boravit će u Hrvatskoj od 24. do 25. svibnja 2012. godine.

Povjerenik Europske komisije za regionalnu politiku Johannes Hahn boravit će u Hrvatskoj od 24. do 25. svibnja 2012. godine.

U petak, 25. svibnja, u 10.30 sati povjerenik Europske komisije Hahn u pratnji potpredsjednika Vlade i ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branka Grčića obići će Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Centar za prehrambenu tehnologiju i biotehnologiju Zadar. Pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Saša Zelenika održat će prezentaciju grant sheme za investiranje u znanost i inovacije, a bit će predstavljen i projekt 'Višnja Maraska kao sastojak funkcionalne hrane'.

Centar za prehrambenu tehnologiju i biotehnologiju u Zadru primjer je uspješnog povlačenja sredstava iz pretpristupnog programa IPA IIIC (Regionalni razvoj – Regionalna konkurentnost), a ukupna vrijednost projekta je 497 tisuća eura.

Po završetku službenog posjeta Zadru, povjerenik Johannes Hahn i potpredsjednik Vlade Branko Grčić će u Splitu u 13 sati sudjelovati na panel diskusiji pod nazivom 'Strukturni fondovi za Hrvatsku: Nova Kohezijska politika 2014-2020', koja će se održati u Velikom amfiteatru Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, Matice Hrvatske 31.

 



Najave