Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Grčić susreo se s povjerenikom Europske komisije za proširenje Štefanom Füleom


Povjerenik Füle čestitao je potpredsjedniku Grčiću na imenovanju te ga upoznao s budućim aktivnostima u području Regionalne i Kohezijske politike Europske unije. Izdvojio je dobre rezultate i apsorpcijske kapacitete Republike Hrvatske u pretpristupnom programu IPA. Međutim, naglasio je područja u kojima je potrebno učiniti dodatne napore, posebice u smislu jačanja administrativnih kapaciteta i pripreme razvijenih nacrta projekata.

Potpredsjednik Vlade Grčić je upoznao povjerenika Fülea s organizacijskom strukturom Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU te pripremnim aktivnostima za buduće korištenje sredstava iz strukturnih i Kohezijskog fonda. Izdvojio je buduću snažnu koordinativnu ulogu za koju se Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU priprema.

Tijekom sastanka razgovaralo se i o Regionalnom projektu stambenog zbrinjavanja povratnika i izbjeglica u svojstvu pripreme za nadolazeću Donatorsku konferenciju u Sarajevu.


Pisane vijesti