Potpredsjednik Vlade Grčić primio veleposlanicu Kraljevine Nizozemske Stellu Ronner – Grubačić


Potpredsjednik Grčič zahvalio je na podršci pruženoj od strane Kraljevine Nizozemske u jačanju i izgradnji administrativnih kapaciteta tijekom procesa pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji. Veleposlanica je ovom prilikom potpredsjedniku Grčiću uručila sažetak izvješća za projekte financirane iz programa MATRA.

Potpredsjednik Grčić upoznao je sugovornicu s programom, konkretnim potezima i ciljevima Vlade RH, usmjerenim na jačanje konkurentnosti gospodarstva, povećanje investicija i provedbu strukturnih reformi. 

Veleposlanica Ronner – Grubačić izrazila je zadovoljstvo što Hrvatska kao buduća članica  preuzima funkciju zemlje partnera te izrazila spremnost suradnje na različitim područjima. Razgovaralo se o načinima poboljšanja sustava pripreme i korištenja sredstava iz strukturnih i Kohezijskog fonda, posebice kada govorimo o jedinicama regionalne i lokalne samouprave. 

Tijekom susreta je bilo riječi o završetku procesa obnove, stambenog zbrinjavanja i statusnih pitanja prognanika i izbjeglica. Potpredsjednik Grčić je izdvojio posvećenost Vlade rješavanju navedene problematike koja ima jasno definiran cilj, a to je uspješan završetak cjelokupnog procesa.
 


Pisane vijesti