Potpredsjednik Vlade Branko Grčić u Bruxellesu na sastanku Vijeća za opće poslove (GAC Cohesion)

Slika /arhiva/SLIKE/Bruxelles_Grcic_19_11_2014.jpg
Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić sudjelovao je danas u Bruxellesu na sastanku Vijeća za opće poslove (GAC Cohesion).
 
Na dnevnom redu tog sastanka  bilo je usvajanje Zaključaka Vijeća o šestom izvješću o gospodarskoj, socijalnoj i teritorijalnoj koheziji, doprinos kohezijske politike reviziji Strategije Europa 2020 te rasprava o usvajanje operativnih programa država članica. 
 
Grčić je naglasio kako kohezijska politika kao ključni investicijski mehanizam Unije mora biti komplementarna novoj inicijativi predsjednika Komisije Junckera.
 
Na sastanku je bilo riječi i o trenutnoj situaciji vezanoj uz odobravanje operativnih programa za financijsko razdoblje 2014.-2020. nakon usvajanja Sporazuma o partnerstvu.
 
Vezano uz usvajanje operativnih programa, Komisija je istaknula da je uspjela skratiti svoje interne procedure pa su države članice dobile dodatni tjedan za njihovu dostavu. 
 
Potpredsjednik Grčić je istaknuo da će u komunikaciji s predstavnicima Komisije vrlo vjerojatno u nekoliko idućih dana biti otklonjene zadnje primjedbe unutar operativnih programa. 
 
Daljnja procedura usvajanja operativnih programa u isključivoj je nadležnosti Europske komisije.
 


Pisane vijesti