Potpredsjednik Vlade Branko Grčić susreo se s otočnim proizvođačima, nositeljima oznake „Hrvatski otočni proizvod“ na Uskršnjem sajmu u Zagrebu

Slika /arhiva/SLIKE/HOP-Uskrs_11_4_2014_1.JPG

Ovdje možemo vidjeti koliko naši otočani stvaraju vrijednih, autentičnih, certificiranih proizvoda koji su zaslužili oznaku kvalitete „Hrvatski otočni proizvod“ . Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i dalje će podržavati i provoditi ovaj projekt čime ostvarujemo naš glavni cilj, a to je poticati otočane na samozapošljavanje i stvaranje proizvoda natprosječne kvalitete.

Ovdje možemo vidjeti koliko naši otočani stvaraju vrijednih, autentičnih, certificiranih proizvoda koji su zaslužili oznaku kvalitete „Hrvatski otočni proizvod“. Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i dalje će podržavati i provoditi ovaj projekt čime ostvarujemo naš glavni cilj, a to je poticati otočane na samozapošljavanje i stvaranje proizvoda natprosječne kvalitete.
 

Kazao je to potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić za vrijeme susreta s otočnim proizvođačima na Uskršnjom sajmu u Zagrebu. Zajedno s pomoćnikom ministra Venkom Ćurlinom, potpredsjednik Grčić susreo se s više od 30 otočnih proizvođača, nositelja oznake „Hrvatski otočni proizvod“ (HOP) koji od 11. do 18. travnja 2014. sudjeluju na Uskršnjom sajmu na Trgu bana Jelačića.
 

Projekt „HOP“ je pokrenut 2007. godine,  a dosad je tu oznaku kvalitete dobilo 145 otočnih proizvođača (od kojih je 11 ekoproizvođača i 15 proizvođača s oznakom zemljopisnog podrijetla)) za 409 proizvoda i proizvodne linije s 19 otoka (Brač, Hvar, Vis, Korčula, Pag, Krk, Lastovo, Dugi Otok, Rab, Cres, Lošinj, Prvić, Ugljan, Mljet, Šolta, Žirje, Pašman, Iž, Murter) i poluotoka Pelješca. Radi se o prehrambenim (vina, rakije, likeri, maslinova ulja, sirevi, slastice, ribe, salatne marinade, đemovi, med), kozmetičkim i odjevnim proizvodima te suvenirima.
 

Otočni proizvođači svoje će proizvode nuditi od 8 do 20 sati, a zadnjeg dana sajma od 8 do 12 sati.



Galerija:

 


Pisane vijesti