Potpredsjednik Vlade Branko Grčić: Spajanje hrvatskog juga novcem iz EU fondova

Slika /arhiva/SLIKE/Korcula_20_3_2015.jpg

Najvažnije je da smo osigurali novac za bolje prometno povezivanje i integraciju hrvatskog  teritorija, poručio je Grčić dodajući i da je za Hrvatsku izuzetno važan i projekt Zračne luke Dubrovnik.

Projekt cestovnog povezivanja juga Dalmacije uvrstili smo u ključne dokumente za ulaganja iz EU fondova, Sporazum o partnerstvu i  Operativni program „Konkurentnost i kohezija“,  a do ljeta će biti završena studija izvodljivosti.  Očekujemo da će i tom studijom biti utvrđeno da je najbolje rješenje pelješki most, a u projektu, procijenjenom na oko 300 milijuna eura, su i pristupne ceste koje povezuju most preko Pelješca do glavne državne ceste. Nakon toga možemo krenuti u objavu javnog natječaja i realizaciju projekta sredstvima EU fondova, istaknuo je potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić za vrijeme današnjeg posjeta Dubrovačko-neretvanskoj županiji gdje je obišao projekte na Korčuli i Pelješcu koje sufinancira Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.
 
Najvažnije je da smo osigurali novac za bolje prometno povezivanje i integraciju hrvatskog  teritorija, poručio je Grčić dodajući i da je za Hrvatsku izuzetno važan i projekt Zračne luke Dubrovnik, koja je već započela investicije, vrijedne 245 milijuna eura, a koje se također financiraju novcem iz EU fondova.
 
Potpredsjednik Vlade Branko Grčić obišao je tijekom dana projekte rekonstrukcije Doma kulture u Čari, izgradnje sportske dvorane u Smokvici, obnove i rekonstrukcije Doma zdravlja u Korčuli, te rekonstrukcije i dogradnje Osnovne škole u Orebiću i izgradnje školske sportske dvorane.
 
U ove tri godine financirali smo niz projekata na Korčuli i drugim mjestima Dubrovačko-neretvanske županije. Nikad nismo gledali koja je politička opcija na lokalnoj razini na vlasti već nam je važno da taj projekt donosi korist za stanovnike, kazao je potpredsjednik Grčić.


Foto: Dina Cahun / Dubrovački vjesnik


Pisane vijesti