Potpredsjednik Vlade Branko Grčić sastao se sa izaslanstvom MMF-a

Slika /arhiva/SLIKE/MMF_25_2_2014.JPG

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije prof.dr.sc. Branko Grčić sastao se danas, u zgradi Vlade, s izaslanstvom MMF-a, na čelu s voditeljem misije za Republiku Hrvatsku Johannesom Wiegandom. Uz potpredsjednika Vlade, sastanku su nazočili i ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost Damir Novinić te predsjednik Upravnog odbora CEI-a Josip Borak.
 

Razgovarali su o ključnim makroekonomskim pokazateljima i gospodarskim kretanjima u 2014. i narednim godinama, planu javnih i privatnih investicija te ostvarenom napretku u ugovaranju i isplati sredstava iz  EU fondova.
 

Potpredsjednik Grčić upoznao je predstavnike MMF-a s mjerama koje je Vlada Republike Hrvatske poduzela u smislu fiskalne konsolidacije, strukturnih reformi (poglavito u području brodogradnje i zdravstva) te naporima u postizanju povoljnije poduzetničke i investicijske klime. 
 

Voditelj misije MMF-a, Johannes Wiegand pohvalio je nastojanja Vlade RH u provođenju reformi, a u pogledu investicija, posebno se osvrnuo na pogodnosti koje će donijeti Zakon o poticanju ulaganja i Zakon o strateškim investicijama.


 

 


Pisane vijesti