Potpredsjednik Vlade Branko Grčić primio Mamtu Murthi, regionalnu direktoricu Svjetske banke

Slika /arhiva/SLIKE/murthi_11_6_2014.jpg

Prof. dr. sc. Branko Grčić, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije primio je u srijedu u posjet Mamtu Murthi, regionalnu direktoricu Svjetske banke.
 

Na sastanku, u čijem radu su sudjelovali i Hongjoo Hahm, voditelj Ureda Svjetske banke  u Hrvatskoj i Matija Derk, pomoćnik ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, bilo je riječi o korištenju EU fondova u financijskom razdoblju 2007.-2013., kao i pripremi za financijsku perspektivu 2014.-2020.
 

Potpredsjednik Grčić informirao je o planiranim ulaganjima Hrvatske iz bespovratnih sredstava europskih strukturnih i investicijskih fondova. Naša je zemlja u roku dostavila Europskoj komisiji službeni prijedlog Partnerskog sporazuma, a temeljem toga dokumenta vode se razgovori s EK o područjima koja će se financirati iz EU fondova nakon čega se očekuje i njegovo usvajanje.
 

Hrvatska se opredijelila za dva operativna programa, iz područja konkurentnosti i kohezije, te učinkovitih ljudskih resursa, a prvi nacrti poslani su u Europsku komisiju. Rok za dostavu operativnih programa je 22. srpnja ove godine.
 

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić i regionalna direktorica Svjetske banke Mamta Murthi razgovarali su, također, o daljnjoj pomoći Svjetske banke u provedbi strukturnih reformi i korištenju EU fondova.

 

 


Pisane vijesti