Potpredsjednik Vlade Branko Grčić nijednom riječju nije optužio poduzetnike - reagiranje na tekst "Birokracija nam je omča oko vrata"objavljen u Slobodnoj Dalmaciji 4. ožujka 2014.

Slika /arhiva/SLIKE/PRESS-ZID-predvorje-mrrfeu_smanjeno.jpg


Krunoslav Kljaković, glavni urednik Slobodne Dalmacije
Robert Žaja, zamjenik glavnog urednika Slobodne Dalmacije





Poštovani,
 

U Slobodnoj Dalmaciji od 4. ožujka 2014. na stranici 6. objavili ste tekst "Birokracija nam je omča oko vrata" u kojem potpredsjednika Vlade Branka Grčića optužujete za izjave koje nikad nije izrekao. Nijednom riječju u svojim izjavama potpredsjednik Grčić nije optužio poduzetnike na bilo koji način.

Na upit novinara o kretanju BDP-a, samo je konstatirao da je manjak privatnih investicija, kako statistika pokazuje, bitno utjecao na pad BDP-a.

I  na press konferenciji, održanoj povodom izvješća MMF-a, potpredsjednik Vlade Branko Grčić naglasio je kako ne optužuje privatni sektor za manjak investicija, a što su pojedinci u nekim medijima netočno interpretirali nego, kao i u ranijim istupima, samo iznosi činjenično stanje da je u 2013. godini jedan od najvećih negativnih doprinosa BDP-u dolazio od pada privatnih investicija za oko 5 posto. Pritom je država ostala na investicijskoj razini iz 2012. godine.

Ocijenio je kako to pokazuje da u privatnom sektoru još nema dovoljno optimizma, te naglasio da je zadatak Vlade i državnih institucija da potaknu poduzetnike na investicije, a one to i čine jačanjem konkurentnosti, poboljšanjem poslovne klime i poticajima za ulaganje. Poduzetim mjerama Vlada pomaže da poduzetnici izvuku projekte iz ladica, a sami poduzetnici, istaknuo je Grčić, ocijenit će imaju li interesa ulagati ili ne.
 

Temeljem Zakona o medijima, a s ciljem da čitatelji "Slobodne Dalmacije" imaju istinitu informaciju, molim vas da objavite ovo reagiranje.


 

Ljubica Vuko, glasnogovornica
Ministarstva regionalnoga razvoja
i fondova Europske unije

 


Pisane vijesti