Potpredsjednik Vlade Branko Grčić na svečanosti početka radova na izgradnji dječjeg vrtića „Povljanski tići“ u Povljani na otoku Pagu

  • Slika /slike/Vijesti/Povljana_17.07_01.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije osiguralo je za izgradnju dječjeg vrtića „Povljanski tići“ 2,5 milijuna kuna ili 70 posto vrijednosti radova.

U hrvatske otoke kontinuirano se godišnje ulaže oko 1,5 milijardi kuna iz Državnog proračuna. Nastojimo stvoriti povoljnije uvjete za život otočana, potaknuti naše ljude na ostanak na otocima izgradnjom komunalne i društvene infrastrukture, kao i raznim potporama za očuvanje postojećih i otvaranje novih radnih mjesta. Ulaganja poput izgradnje dječjeg vrtića „Povljanski tići“ daju nadu da ljudi žele i mogu graditi život na otocima, kazao je potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić prilikom svečanosti početka radova na izgradnji dječjeg vrtića u Općini Povljana na otoku Pagu.

Očekuje se da će radovi na izgradnji vrtića završiti u prosincu 2015. godine.
 
Uz cijeli niz završenih projekata u Zadarskoj županiji u protekle tri godine, poput izgradnje dječjih vrtića, uređenja trgova i pristupnih cesta, sanacije nerazvrstanih lokalnih cesta, ulaganja u objekte kulture i druge, trenutno su, uz vrtić u Povljani, aktivni projekti adaptacija društvenog doma za mlade u Ugriniću na otoku Pašmanu, dogradnja dječjeg vrtića u općini Kali, te izgradnja dječjeg vrtića u Gradu Pagu.
 

Pisane vijesti